Idemyldring i nr 9



fredag 21. september 2012

DIY, Fra strikket genser til pute.

Det er høst og sommerklærne skal pakkes bort for denne sesongen. Høst og vinterklærne skal frem og inn i skap. Selv har jeg funnet en genser som ikke passet lenger. Jeg synes genseren var fin, og fant ut at jeg kunne lage noe annet av den. Det ble en pute.

Fra strikket genser til pute


Her er rester igjen fra genseren


Disse restene kan jeg sy mer av. Jeg tenker det blir noe som jeg kan ha rundt lys glass for å ha stearinlys i. 

Jeg sydde sikk sakk søm i kantene først, slik at den ikke skal rakne. Deretter sydde jeg puten sammen på vranga, og lot en liten åpning være igjen, for å få puten inni. Hva man gjør med åpningen, er opp til hver enkelt person. Enten sy på glidelås, trykk knapper, større synlige knapper eller lignende.  

Pute



Jeg ble fornøyd med resultatet. 

I dag skal jeg se over resten av klærne for å se om det er mer jeg kan sy om. Jeg synes dette er en god ide, isteden for å kjøpe puter i butikken hver gang. 

Nye ting og penger spart.

Ønsker dere en flott dag videre

Klem fra Anne Line

torsdag 20. september 2012

Ønsker alle en harmonisk og god høst tid.

Fred og harmoni med levende lys

Nå har det blitt høst og vi har mange flotte farger å se på i naturen. Høst er tid for levende lys og jeg synes denne tiden er flott, selv om jeg er mest glad i våren og sommeren. 

Jeg ønsker alle en flott og harmonisk høst tid med disse bildene






Begge disse flotte hvite figurene har jeg kjøpt i Karlstad.

Høsten kan også være hektisk for mange med oppgaver, som å rydde bort havemøbler, plante vårløk, pakke bort sommerklær og sikkert mye mer. Selv så skal jeg gjøre en del av dette.

Hvordan jeg skal klare å overvintre oliventreet inne er meg et stort spørsmål. Hvis noen har noen gode forslag om overvintring av oliventre inne, setter jeg stor pris på å få noen tips. Vi har ingen kjeller som vi kan ha det i.

I oktober venter elgjakten for min kjære, så da blir det elgkjøtt deling, pakking og ned frysing av kjøttet etter hvert her i huset. 

Jeg ønsker mine lesere en flott høsttid fremover.

Klem fra Anne Line 

søndag 2. september 2012

Mine funn på skogtur

Jeg og min kjære har benyttet den fine solskinnsdagen i skogen i dag. Vi fant og vi fant skogens gull, masse kantareller. Kvelden har bestått i å rense og forvelle de. Nå har vi kantareller til blant annet flere elg stek middager. 

Flotte kantareller funnet på Mangen







Kantarellene er lett å kjenne igjen, så jeg synes de er trygge å plukke. De andre soppene kjenner jeg ikke noe særlig til, så de får stå i fred. 
Hvor på Mangen vi fant disse, vil dessverre for dere lesere forbli et spørsmål uten svar. 

Det bugnet også av annet godt der, nemlig tyttebær, eller skal jeg si tipper som min kjære sier.


Det ble også plukket litt tipper.



En liten bøtte med tyttebær ble plukket






Disse har vi også renset i kveld. Tyttebærene var ikke så store og fine som de var for noen år siden. Men da plukket jeg også et annet sted på Mangen i Aurskog-Høland. 

I morgen skal jeg lage tyttebærsyltetøy og fryse det ned. Jeg skal også fryse ned noen hele bær. Disse skal jeg senere blande i lettrømme, som jeg kan bruke ved siden av spekemat. Det er kjempegodt å anbefales. Det er sikkert masse annet man kan lage av tyttebær også. Har dere gode tips, ønsker jeg gjerne tilbakemeldinger på det.

Men før det skal lages syltetøy,  skal jeg  få kjøpt et nytt kjøleskap, kombiskap. Det gikk i stykker lørdag ettermiddag og alle butikker var stengt, men slik skjer. Det var nok ikke annet enn forventet når det er 17 år gammelt. Det er godt vi setter av penger på si, til slike uforutsette utgifter.  

Ønsker alle mine lesere en fortsatt fin søndags kveld, og har dere tid en dag, vil jeg anbefale å ta en skogtur etter skogens snadder. 

Klem fra Anne Line
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...