Idemyldring i nr 9



lørdag 17. november 2012

Før og etter møblering i hytta

God morgen folkens. Tenkte jeg skulle skrive et blogg innlegg på denne lørdagsmorgen, siden min kjære trener. Det blir nok ikke så ofte blogginnlegg fra min side lenger. Det er fordi jeg har vært så heldig å få en fantastisk jobb ca 20 min unna der jeg bor. Det var også en fast 100% stilling og jeg har vært i jobb i 2 uker nå. Jeg stortrives, og er glad jeg får brukt mye av kompetansen min. 
Helgen før jeg begynte å jobbe var vi en tur på hytta med henger. Nå har vi fått møblert litt i hytta. 


Glassverandaen før og etter møbleringen



Spisestuebordet og stolene som sto her, har vi foreløpig satt inn i gjestestuen. På det nederste bildet ser dere hvordan kunstrotting møblene ble i glassverandaen. Møblene kjøpte jeg på salg sent i høst og betalte en tredjedel i forhold til ordinær pris. 
Jeg har også kjøpt et oliventre på salg og fikk plassert det i venstre hjørne. 


Fordi hytten kun ligger noen hundre meter fra den tredje største europeiske innsjøen Venern, synes jeg denne puten passet godt inn. Jeg har også fått kjøpt meg et anker som jeg skal ha ute til pynt etterhvert. 

Spisestuen før og etter møblering


.


Den ene veggen har fått et strøk maling, og skal males mer til våren igjen. Vinduet har også fått en ny heisgardin. 
Den hvite krakken som fulgte med hytten, har jeg fått tatt av trekket på. Jeg fikk kjøpt en skummgummi madrass etter mål hos Sunde Søm og skumplast i Gan.(nær Fetsund). Foreløpig har jeg kun lagt på det andre trekke uten stifting, på krakken. Trekket er likt sete på  spisestuestolene. 
Noen av putene og løperen jeg har sydd, har også fått plass i spisestuen. 


Det lille hjørnebordet, har jeg tatt med hjemmefra. Kos med et lysfat.




Spisesuen.




Sjøpynt på bordet, passer godt på en sommerhytte synes jeg. Denne pynten kjøpte jeg i Florida i sommer.

Jeg ønsker alle mine lesere en flott helg. Selv skal vi handle litt på Strømmen storsenter i dag. Der finner vi sikkert noen fine julegaver, og kanskje noe til oss selv:-).


Klem fra Anne Line







 

fredag 2. november 2012

Nostalgi og refleksjon

Fredag og straks helg. Jeg har lært å hekle på ordentlig. Dette er kjempe artig. Mens jeg har heklet kom tankene mine tilbake til farmoren min. Grunnen for det er at farmoren min prøvde å lære meg å hekle når jeg var liten jente. Det gikk ikke så bra, for det ble bare tøys og moro. Hele heklingen endte med masse latter, så vi fikk vondt i maven etterpå. Da fant vi ut at det var bedre å lage vafler sammen. Det er litt rart å tenke på hvor tankene kan føre hen, når man gjør noe:-). Herlige minner fra farmoren min som bodde i Tiedemanns gate 19, på Frogner i Oslo. I dag er det en ambassade der. 

Arv etter besteforeldrene mine




Dette er bøker av Henrik Ibsen og to gamle eventyrbøker fra H.C. Andersen. Eventyrbøkene er fra 1905. Det står: København 1905 Kristiania 
på første side. 



Disse har jeg til pynt i gangen oppå en lav bokhylle , og jeg har knytt en blonde sløyfe rundt de. 



Eventyret Tommelise





Her kan du prøve å lese gammel norsk:-)





Jeg husker så godt at broren min fikk beskjed om å lese for meg av faren vår. Stakkars storebror som måtte lese dette for lillesøster. Jeg skal love deg at det ble mange spørsmål om hva ting betydde. Da tror jeg broren min var rundt 9 år. Jeg må si det var godt gjort av han og lese gammelnorsk. Gode minner det også.

En eske for fine hatter





Begge besteforeldrene mine brukte hatter. Farmoren min hadde mange hatter og esker til dem. Jeg husker jeg prøvde disse når jeg var liten jente. Nå er det  dessverre kun en eske igjen, med en flosshatt. Denne har farfaren min brukt. Denne fant jeg i boden hos faren min, etter ryddingen når han døde.  



Flosshatten ligger godt bevart i esken. En flott eske.

Heklet til en lys-lykt





Til minne om min herlige og artige farmor, tror jeg hun hadde vært stolt av meg nå. Tenk at jeg har klart å hekle noe. 
Tusen takk til Eli, med bloggen Tante tråd som lærte meg dette, på interiørgruppen vi hadde.





Til å være første gang jeg hekler noe ordentlig, ble det ikke så verst:-). Litt feil nederst ble det, men det synes ikke så godt. Øvelse gjør mester. 

Nå er det tid for å pakke litt her, for vi skal en tur på hytta i helgen. Kanskje det blir noen bilder der også, for jeg skal ha med kameraet. 

Med dette siste bildet ønsker jeg dere en riktig god helg.

HAVE A SEAT



En krakk jeg har arvet etter faren min og fått malt hvit. Forrige helg fikk jeg også malt på bokstavene. 

Blogges senere OG GOD HELG

Klem fra Anne Line







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...