Idemyldring i nr 9



torsdag 18. juli 2013

Oppussing av gjesterom, og andre ting er fikset på hytta

God dag alle sammen. I helgen var jeg på hytta alene. Som jeg tidligere hadde lovet, skulle jeg vise bilder fra gjesterommet som er ferdig pusset opp. Gjestesengen fikk jeg montert ferdig i løpet av helgen. 

Jeg fikk også fikset en del andre ting på hytta, som beising av plattingen og rensing av de tette rørene.

Ferdig oppusset gjesterom





Dette rommet var grønt, og jeg har dessverre ingen bilder av det fra før. 

Jeg har malt tre vegger med lys gråfarge, fra Flugger. Det ble også en tur til Karlstad for å handle sengeteppe og puter. Tilslutt fikk jeg hengt opp  rull gardinen.





  Det var ikke listet over alt, så min kjære har fått ordnet det.


Litt sjø pynt i vinduskarmen.

Disse glass kulene hadde jeg kjøpt fra før, på Åhlens. De fikk plass i vindus karmen. 



Tynn panel på den ene veggen. 

Vi la tynn panel på den ene veggen. Lysestaken og lyset som er plassert på gulvet er en gave. Rommet fikk også et nytt gulvbelegg. Det er samme gulvbelegg som i de  andre rommene i hytta, bortsett fra i gangen. Lenger ned kan dere se det gamle gulvbelegget.  


  


Gammelt gulvbelegg

Det gamle gulvbelegget var løst, så det var enkelt å ta av. Under dette gulvbelegget var det enda et eldre gulvbelegg, som var blått og limt fast. Alt ble tatt bort. 



Plattingen er ferdig beiset

Jeg benyttet meg av det fine været som var på fredag, med å beise plattingen. På  bildene under, ser dere før beising på venstre side, og etter beising på høyre side. 







Jeg synes resultatet ble fint. Jeg har brukt samme beis på plattingen som på verandaen. 

De tette rørene er fikset. 

Vi stengte fort av vannet i hovedhytta, grunnet det var mistanke om tette rør, siden oppvaskvannet ikke rant ut. Vi hadde prøvd å helle i noe som skal løsne tette rør, uten hell.  Min kjære tenkte at vi måtte grave opp rørene i bakken, for å få mer fall på det, og se hvor det var tett. Så jeg har ikke hatt vann der. Oppvasken ble tatt i gjestestugan etter dette.
 
Men vi damer fikser:-). Jeg ringte en rørlegger på fredag, som henviste meg videre til å ringe et rør inspeksjon firma, noe jeg gjorde. 
Og for en service de gav meg. Etter en og en halv time, var de på plass. De var også usikker på om det var for lite fall i rørene ut til kummen. De førte noen slanger/rør inn i rørene i bakken,inn til hytta. De sa at rørene var tette. De fikk renset det opp. Så satte de sammen rørene igjen, som min kjære hadde tatt bort i kjelleren. 


                                Rør inspeksjon firma i Karlstad




Nå renner vannet fint fra vasken og ut til kummen. Å overraske min kjære med å si at rørene er fikset og renset var artig. Det blir spennende å se hva regningen kommer på, for det spurte jeg ikke om. 


Hortensia blomstrer i krukken på hytta.  

Jeg har en krukke på hytta, med Hortensia. Det som var ferdig blomstret er klipt ned og noe blomstrer enda.  



Med disse bildene fra oppussingen på hytta ønsker jeg alle mine lesere en flott uke videre, og en riktig god helg, når den kommer. 


Klem fra Anne Line








lørdag 13. juli 2013

Fiksing på hytta

God lørdag. Denne helgen er jeg på hytta alene, for å fikse litt mer der. Siden jeg hadde fri på fredag, reiste jeg torsdagskvelden. Det ble en dyr tur, grunnet jeg ble tatt i fartskontroll ved Eidskog i 60 sonen. Jeg prøvde så godt jeg kunne å prute ned hastigheten jeg hadde, men jeg hadde ingen hell i slik pruting:-). Jeg lå 9km over og det ble en bot:-(. Jeg får trøste meg med at jeg slapp prikker:-). 

Hvordan legge til bilder på bloggen via IPad ?

Jeg har fått gjort litt på hytta, og tenkte jeg skulle legge til bilder via ipad, siden det er den jeg har med på hytta. Men det var ikke så enkelt. Skal jeg laste opp bilder, er valget på mobil, nettadresse eller de bildene som er på bloggen fra før. Jeg som har tatt en del bilder med ipaden, også får jeg ikke det valget:-(.

Håper noen kan tipse meg om hvordan jeg kan gjøre det:-)

Sol og sommer

Her på hytta i Hammarö har det vært et fantastisk vær, og det samme gjelder i dag.  Kanskje jeg tar en tur ned på badeplassen i dag, for å nyte finværet. 
Legger ved et bilde jeg har tatt på en annen strand. 




Sommer klem fra Anne Line




mandag 8. juli 2013

Sommer og grill-kos på terrassen.

I helgen har det vært et fantastisk vær, og jeg fikk solt meg og grillet på terrassen på lørdag. Vi er så heldige og har solen til halv ti på kvelden her hjemme. På hytta forsvinner solen rundt seks på kvelden. Det var godt å ha en helg hjemme, slik at man får gjort litt der også. 

Klart for grilling





Vi fikk koselig besøk på kvelden.  Puter og andre ting var satt frem.  

Jeg fikk også fylt på lampeolje på lykten, slik at den var klar til å tennes.








Limonade ble servert

I fjor laget jeg limonade essens, som jeg hadde fryst ned. Oppskriften på essensen,søkte jeg frem på nettet. 
Det er lettvint å ha i fryseren. Det er bare er å ta opp, tine, fylle på kaldt vann og noen isbiter. Perfekt drikke på en varm solskinnsdag. 
  



Asparges penslet med olje og litt salt.

Et par minutter på grillen, så er de ferdige. Dette er så godt ved siden av kjøtt eller andre ting som blir servert. Dette er nok min favoritt, når det gjelder tilbehør til grillmaten.  



Planter på terrassen


Oliventre


I fjor kjøpte jeg et oliventre, som jeg dessverre ikke klarte å stelle riktig, slik at det overlevde. Men noe er lært, så jeg har kjøpt et nytt i år. Dette oliventreet er mye mindre. 




Det er faktisk små oliven på det også.





Lavendel 

Jeg har plantet lavendel i en av urnene, sammen med stemor. Lavendel er en av favoritt duftene mine.





Min lørdag ble perfekt med soling, grilling og hyggelig selskap. Søndag ble det  ikke noe soling i hagen, da det var andre ting som sto på programmet. 

Nå blir det noen dager med jobbing, før jeg reiser på hytta igjen på torsdag kveld. Jeg håper på fint vær:-). Kameraet blir med meg, og jeg har jo lovet noen bilder fra gjeste soverommet som er ferdig pusset opp:-). 

Ønsker dere alle en riktig god uke videre. 


Klem fra Anne Line




mandag 1. juli 2013

Rehabilitering og nye ting på hytta i ferien

Den siste ferie uken min er over, og vi har arbeidet hardt på hytta. Både armer og bena er støle etter all jobbingen, men det er det vært. Fin trening for kropp og sjel. 
Det er også noe interiørting som er handlet inn. 

Nye stjernetepper og puter




Både stjerneteppe og putene har jeg kjøpt i Karlstad på en butikk som heter Chilli. 
Min kjære har 
 fått fikset strømopplegget, som virket veldig ulogisk lagt opp. På bildet over ser dere at vi har hengt opp en taklampe( Kjøpt på Living i Norge). I vinduet har det også blitt ny pynt, et fyrtårn som vi har telys inni. Under ser dere et nærmere bildet av den.




Badet/wc på hytta ble også ferdig




Veggene er ferdig malt, nytt dusjforheng, baderomsskap, vask med skuffeseksjon og en liten hylle med koselige bath bokstaver er på plass. 

Slik som bildet under var det før.



Forbrennings toalettet  på plass med bruksanvisning. 

Det var godt å få bort mulltoan:-)



Bruksanvisning for bruk av wc er rammet inn og hengt på veggen over wc. Jeg har også fått på plass toalettrull holder og papirholder til bruk i wc hengte jeg på den andre siden. Under ser dere et nærmere bilde av denne som ble innkjøpt i mai måned i København. 



Disse papirene ser ut som store kaffefilter man bruker i wc, før man gjør sitt fornødende. Som igjen faller ned i forbrenningsskålen ved å trampe lett på en pedal. Man starter forbrenningen ved å trykke på en knapp på wc. Deretter blir det til aske. Enkelt og greit og ingen vond lukt.


Beising av terrassen og husnummer er på plass. 




Terrassegulvet og trappen fikk jeg beiset med Butinox, farge nordisk tre, kjøpt i Norge.  Rekkverket vil etterhvert bli malt hvitt.

Jeg fikk kjøpt husnummer på xl bygg i Karlstad for halv pris. Det er lite med nr. på husene og hyttene i området, så nå har vi fått på plass dette. Vi skal prøve å få tid til å skifte panel på hovedhytta neste sommer og få malt. 





Høytrykk spyling av hellene på hytta.


Noen av hellene var rengjorte, men det var mange igjen. Jeg bestemte meg for å prøve meg på høytrykk spyling for første gang. Og det var artig å se resultatet, selv om jeg så ut som en jente som hadde hoppet i mange sølepytter når jeg var ferdig. Er det noe jeg liker godt så er det høytrykk spyling, grunnet det gode resultatet, men ikke at man blir så skitten av gjørme:-)


Før og etter spyling




Nå gjelder det bare å få bort noen røtter mellom hellene, og få det enda litt renere. Kanskje vi tar opp alle hellene etterhvert og legger en duk og ny sand, slik at det ikke vokser opp like fort igjen. Men det blir ikke første prioritet, for andre ting er viktigere. Som skraping av gjestestugan(har begynt) og maling som er bestilt. 


Planting av Clematis ved det døde treet. 



Det hadde vokst høye blomster og liljekonvall, med masse gress og ugress rundt treet og oppover berget. Jeg fjernet en del oppover berget og la på duk og plantet med Clematis. Denne håper vil slynge seg oppover treet etterhvert. Tilslutt la jeg på bark over duken. Treet er også pyntet med hvite søte telys lykter som blir tent på kvelden. Kveldsmys kaller man de i Sverige:-).  


De hvite trådene som dere ser på bildet er binding av partyteltet som vi har satt opp, for å ha materialer inni, og praktisk hvis det regner, noe vi har vært ganske heldige med. Dette skal vi få fjernet snart. Det skal bli godt:-).


Ny innkjøp av fire stoler.



På søndag rakk jeg og reise og kjøpe fire stoler på salg, til hytta. Jeg fikk også kjøpt puter til disse til 99,-pr.stk, men de er ikke på stolene på bildet. Sverige har nemlig søndags åpne butikker:-).  




Kommunal badeplass ca 300 meter unna hytta. 





Det er ikke den største stranden, men fullt mulig å bruke. Her rydder kommunen unna siv og andre ting, så den holdes ved like. Da jeg tok turen ned på lørdag, så det slik ut her. 




Sikkerheten er på plass, som dere ser på bildet under. For meg ble det ingen bading, etter å ha kjent på vannet:-)




Med alle disse bildene avslutter jeg dette innlegget, og kommer tilbake med flere bilder senere, fra blant annet gjesterommet som også har blitt pusset opp. 

Ønsker alle mine lesere en flott uke videre. Til dere som har tatt ferie ønsker jeg dere en riktig god ferie. 

Klem fra Anne Line 










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...