Landbrød med provence krydder
Oppskriften er fra boken Jeanne dÀrc Living de beste oppskrifter.
Det er sjelden jeg baker, men for en stund siden laget jeg dette brødet, og det smakte fantastisk.
Nå ønsker jeg å dele oppskriften med dere.
Jeanne dÀrc Living boken
Dette trenger du(til et brød)
50 g Smør
1 dl Melk
1 dl Yoghurt
25 g Gjær
1 ts Sukker
1 ts grovt Salt
Cirka 350 g Hvetemel
3 ts Provencekrydder
Slik gjør du
Sett ovnen på 225 grader. Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. Rør gjæren ut i væsken på 37 grader, og tilsett yoghurt. Hell væsken i en bolle og tilsett sukker, salt og provencekrydder og rør melet i litt etter litt.
Elt deigen godt og tilsett mer mel hvis det er nødvendig.
Form deigen til et brød og la det heve 30 minutter.
Ta litt olivenolje på hendene og gni brødet inn i olje. Sett brødet nederst i ovnen i ca 35 minutter. Legg evt over matpapir hvis det blir for mørkt.
Sjekk om brødet er gjennomstekt med en strikkepinne.
(I oppskriften står det at yoghurten skulle i før gjæren, men jeg valgte gjær først, grunnet riktig temperatur på væsken).
Deigen hevet seg godt.
Jeg valgte dobbel oppskrift.
Ferdig stekt Landbrød med Provence Krydder
Bon Appétit.
Ønsker dere alle en riktig fin uke, og en god helg med dette bildet.