Landbrød med provence krydder
Oppskriften er fra boken Jeanne dÀrc Living de beste oppskrifter.
Det er sjelden jeg baker, men for en stund siden laget jeg dette brødet, og det smakte fantastisk.
Nå ønsker jeg å dele oppskriften med dere.
Jeanne dÀrc Living boken
Dette trenger du(til et brød)
50 g Smør
1 dl Melk
1 dl Yoghurt
25 g Gjær
1 ts Sukker
1 ts grovt Salt
Cirka 350 g Hvetemel
3 ts Provencekrydder
Slik gjør du
Sett ovnen på 225 grader. Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. Rør gjæren ut i væsken på 37 grader, og tilsett yoghurt. Hell væsken i en bolle og tilsett sukker, salt og provencekrydder og rør melet i litt etter litt.
Elt deigen godt og tilsett mer mel hvis det er nødvendig.
Form deigen til et brød og la det heve 30 minutter.
Ta litt olivenolje på hendene og gni brødet inn i olje. Sett brødet nederst i ovnen i ca 35 minutter. Legg evt over matpapir hvis det blir for mørkt.
Sjekk om brødet er gjennomstekt med en strikkepinne.
(I oppskriften står det at yoghurten skulle i før gjæren, men jeg valgte gjær først, grunnet riktig temperatur på væsken).
Deigen hevet seg godt.
Jeg valgte dobbel oppskrift.
Ferdig stekt Landbrød med Provence Krydder
Bon Appétit.
Ønsker dere alle en riktig fin uke, og en god helg med dette bildet.
Er nesten så jeg kjenner lukta gjennom skjermen :) Ser veldig fristende og godt ut. Liker godt den hvite fjøla også :)
SvarSlettØnsker deg fine dager
Klem Monica
Det ser jättegott ut!
SvarSlettBrødet ser utrolig godt ut! Dette må jeg bare prøve.
SvarSlettØnsker deg en hyggelig søndag!
Mette
Hei Anne Line :)
SvarSlettSå koselig at du tittet innom meg og la igjen noen ord ღ
- og veldig koselig at du likte min header... Tips til et
fint og lett program som du kan lage slikt i er pinkmonkey
Det er gratis å laste ned og veldig mye en kan lage der :)
Veldig koselig blogg du har, og fine bilder. Dette brødet har
jeg ikke laget ennå, men har boken - så det må jeg prøve
en gang... Ønsker deg en fortsatt fin, fin søndag og helg ღ
Stor klem fra Mette
Åh, det så fantastisk godt ut! Det er godt du har tro på meg og syinga mi Anne Line, alt går så mye lettere med litt støtte i ryggen ;) Og tusen takk for de fine ordene du la igjen, det varmer virkelig! Håper du har hatt ei god og avslappende helg og er klar for en ny uke snart.
SvarSlettGod-klem fra Lina
Gott känner doften ända hit.
SvarSlettHa en fin vecka
Meta
Ser både gott och vackert ut, du har verkligen lyckats få fram det vackra i dina bilder. Inget går upp emot nybakat!
SvarSlettHa en fin start på veckan.
/Lotta
Underbara bilder och brödet ser gott ut! :)
SvarSlettKan du lage sånt brød, sa datteren min da hun så bildene.
SvarSlettOg det så virkelig godt ut, så jeg må vel prøve.
Dear Anne,
SvarSlettYour bread looks very delicious and your pictures are really beautiful!!! I like the photo of this beautiful coloured tulip so much! (Perhaps it's a lovely motiv for the 'I heart macro'-meme, too :)
Enjoy a good week!
Katrin