Idemyldring i nr 9fredag 2. november 2012

Nostalgi og refleksjon

Fredag og straks helg. Jeg har lært å hekle på ordentlig. Dette er kjempe artig. Mens jeg har heklet kom tankene mine tilbake til farmoren min. Grunnen for det er at farmoren min prøvde å lære meg å hekle når jeg var liten jente. Det gikk ikke så bra, for det ble bare tøys og moro. Hele heklingen endte med masse latter, så vi fikk vondt i maven etterpå. Da fant vi ut at det var bedre å lage vafler sammen. Det er litt rart å tenke på hvor tankene kan føre hen, når man gjør noe:-). Herlige minner fra farmoren min som bodde i Tiedemanns gate 19, på Frogner i Oslo. I dag er det en ambassade der. 

Arv etter besteforeldrene mine
Dette er bøker av Henrik Ibsen og to gamle eventyrbøker fra H.C. Andersen. Eventyrbøkene er fra 1905. Det står: København 1905 Kristiania 
på første side. Disse har jeg til pynt i gangen oppå en lav bokhylle , og jeg har knytt en blonde sløyfe rundt de. Eventyret Tommelise

Her kan du prøve å lese gammel norsk:-)

Jeg husker så godt at broren min fikk beskjed om å lese for meg av faren vår. Stakkars storebror som måtte lese dette for lillesøster. Jeg skal love deg at det ble mange spørsmål om hva ting betydde. Da tror jeg broren min var rundt 9 år. Jeg må si det var godt gjort av han og lese gammelnorsk. Gode minner det også.

En eske for fine hatter

Begge besteforeldrene mine brukte hatter. Farmoren min hadde mange hatter og esker til dem. Jeg husker jeg prøvde disse når jeg var liten jente. Nå er det  dessverre kun en eske igjen, med en flosshatt. Denne har farfaren min brukt. Denne fant jeg i boden hos faren min, etter ryddingen når han døde.  Flosshatten ligger godt bevart i esken. En flott eske.

Heklet til en lys-lykt

Til minne om min herlige og artige farmor, tror jeg hun hadde vært stolt av meg nå. Tenk at jeg har klart å hekle noe. 
Tusen takk til Eli, med bloggen Tante tråd som lærte meg dette, på interiørgruppen vi hadde.

Til å være første gang jeg hekler noe ordentlig, ble det ikke så verst:-). Litt feil nederst ble det, men det synes ikke så godt. Øvelse gjør mester. 

Nå er det tid for å pakke litt her, for vi skal en tur på hytta i helgen. Kanskje det blir noen bilder der også, for jeg skal ha med kameraet. 

Med dette siste bildet ønsker jeg dere en riktig god helg.

HAVE A SEATEn krakk jeg har arvet etter faren min og fått malt hvit. Forrige helg fikk jeg også malt på bokstavene. 

Blogges senere OG GOD HELG

Klem fra Anne Line3 kommentarer:

 1. Se så fin den ble, lys lykta. Nå er det bare å hekle i vei. Det er trening som skal til vet du. De gamle bøkene var veldig koselige også.

  klem fra Eli

  SvarSlett
 2. Så koselig og nostalgisk :) så godt med gode minner.

  En fin uke til deg !

  Klem Monica

  SvarSlett
 3. So beautiful and romantic post!

  xoxo from Japan

  SvarSlett

Tusen takk for den koselige kommentaren.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...