Idemyldring i nr 9søndag 2. september 2012

Mine funn på skogtur

Jeg og min kjære har benyttet den fine solskinnsdagen i skogen i dag. Vi fant og vi fant skogens gull, masse kantareller. Kvelden har bestått i å rense og forvelle de. Nå har vi kantareller til blant annet flere elg stek middager. 

Flotte kantareller funnet på MangenKantarellene er lett å kjenne igjen, så jeg synes de er trygge å plukke. De andre soppene kjenner jeg ikke noe særlig til, så de får stå i fred. 
Hvor på Mangen vi fant disse, vil dessverre for dere lesere forbli et spørsmål uten svar. 

Det bugnet også av annet godt der, nemlig tyttebær, eller skal jeg si tipper som min kjære sier.


Det ble også plukket litt tipper.En liten bøtte med tyttebær ble plukket


Disse har vi også renset i kveld. Tyttebærene var ikke så store og fine som de var for noen år siden. Men da plukket jeg også et annet sted på Mangen i Aurskog-Høland. 

I morgen skal jeg lage tyttebærsyltetøy og fryse det ned. Jeg skal også fryse ned noen hele bær. Disse skal jeg senere blande i lettrømme, som jeg kan bruke ved siden av spekemat. Det er kjempegodt å anbefales. Det er sikkert masse annet man kan lage av tyttebær også. Har dere gode tips, ønsker jeg gjerne tilbakemeldinger på det.

Men før det skal lages syltetøy,  skal jeg  få kjøpt et nytt kjøleskap, kombiskap. Det gikk i stykker lørdag ettermiddag og alle butikker var stengt, men slik skjer. Det var nok ikke annet enn forventet når det er 17 år gammelt. Det er godt vi setter av penger på si, til slike uforutsette utgifter.  

Ønsker alle mine lesere en fortsatt fin søndags kveld, og har dere tid en dag, vil jeg anbefale å ta en skogtur etter skogens snadder. 

Klem fra Anne Line

2 kommentarer:

  1. Så herlig da- ingenting er som selvplukket og hjemmelaget :)
    Strålende uke ønskes deg !

    Klem Monica

    SvarSlett
  2. For en herlig fangst!! Vi pleier også å plukke kantareller, er så masse av det her i Mandal. Elsker å steke dem i pannen med salt og pepper og smør.

    SvarSlett

Tusen takk for den koselige kommentaren.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...