Idemyldring i nr 9torsdag 18. juli 2013

Oppussing av gjesterom, og andre ting er fikset på hytta

God dag alle sammen. I helgen var jeg på hytta alene. Som jeg tidligere hadde lovet, skulle jeg vise bilder fra gjesterommet som er ferdig pusset opp. Gjestesengen fikk jeg montert ferdig i løpet av helgen. 

Jeg fikk også fikset en del andre ting på hytta, som beising av plattingen og rensing av de tette rørene.

Ferdig oppusset gjesterom

Dette rommet var grønt, og jeg har dessverre ingen bilder av det fra før. 

Jeg har malt tre vegger med lys gråfarge, fra Flugger. Det ble også en tur til Karlstad for å handle sengeteppe og puter. Tilslutt fikk jeg hengt opp  rull gardinen.

  Det var ikke listet over alt, så min kjære har fått ordnet det.


Litt sjø pynt i vinduskarmen.

Disse glass kulene hadde jeg kjøpt fra før, på Åhlens. De fikk plass i vindus karmen. Tynn panel på den ene veggen. 

Vi la tynn panel på den ene veggen. Lysestaken og lyset som er plassert på gulvet er en gave. Rommet fikk også et nytt gulvbelegg. Det er samme gulvbelegg som i de  andre rommene i hytta, bortsett fra i gangen. Lenger ned kan dere se det gamle gulvbelegget.  


  


Gammelt gulvbelegg

Det gamle gulvbelegget var løst, så det var enkelt å ta av. Under dette gulvbelegget var det enda et eldre gulvbelegg, som var blått og limt fast. Alt ble tatt bort. Plattingen er ferdig beiset

Jeg benyttet meg av det fine været som var på fredag, med å beise plattingen. På  bildene under, ser dere før beising på venstre side, og etter beising på høyre side. Jeg synes resultatet ble fint. Jeg har brukt samme beis på plattingen som på verandaen. 

De tette rørene er fikset. 

Vi stengte fort av vannet i hovedhytta, grunnet det var mistanke om tette rør, siden oppvaskvannet ikke rant ut. Vi hadde prøvd å helle i noe som skal løsne tette rør, uten hell.  Min kjære tenkte at vi måtte grave opp rørene i bakken, for å få mer fall på det, og se hvor det var tett. Så jeg har ikke hatt vann der. Oppvasken ble tatt i gjestestugan etter dette.
 
Men vi damer fikser:-). Jeg ringte en rørlegger på fredag, som henviste meg videre til å ringe et rør inspeksjon firma, noe jeg gjorde. 
Og for en service de gav meg. Etter en og en halv time, var de på plass. De var også usikker på om det var for lite fall i rørene ut til kummen. De førte noen slanger/rør inn i rørene i bakken,inn til hytta. De sa at rørene var tette. De fikk renset det opp. Så satte de sammen rørene igjen, som min kjære hadde tatt bort i kjelleren. 


                                Rør inspeksjon firma i Karlstad
Nå renner vannet fint fra vasken og ut til kummen. Å overraske min kjære med å si at rørene er fikset og renset var artig. Det blir spennende å se hva regningen kommer på, for det spurte jeg ikke om. 


Hortensia blomstrer i krukken på hytta.  

Jeg har en krukke på hytta, med Hortensia. Det som var ferdig blomstret er klipt ned og noe blomstrer enda.  Med disse bildene fra oppussingen på hytta ønsker jeg alle mine lesere en flott uke videre, og en riktig god helg, når den kommer. 


Klem fra Anne Line
3 kommentarer:

 1. Så flott gjesterommet ble, lyst og delikat. Jeg er sikker på at gjestene vil trives godt der. :)

  Veldig hyggelig at du la igjen en kommentar på bloggen min, så fant jeg din også. :)

  Ha en fortsatt fin helg.

  SvarSlett
 2. Det er så fint på hyutta deres, virkelig lekkert :)

  Ønsker deg en fin uke

  Klemmer fra Monica

  SvarSlett

Tusen takk for den koselige kommentaren.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...