Idemyldring i nr 9mandag 1. juli 2013

Rehabilitering og nye ting på hytta i ferien

Den siste ferie uken min er over, og vi har arbeidet hardt på hytta. Både armer og bena er støle etter all jobbingen, men det er det vært. Fin trening for kropp og sjel. 
Det er også noe interiørting som er handlet inn. 

Nye stjernetepper og puter
Både stjerneteppe og putene har jeg kjøpt i Karlstad på en butikk som heter Chilli. 
Min kjære har 
 fått fikset strømopplegget, som virket veldig ulogisk lagt opp. På bildet over ser dere at vi har hengt opp en taklampe( Kjøpt på Living i Norge). I vinduet har det også blitt ny pynt, et fyrtårn som vi har telys inni. Under ser dere et nærmere bildet av den.
Badet/wc på hytta ble også ferdig
Veggene er ferdig malt, nytt dusjforheng, baderomsskap, vask med skuffeseksjon og en liten hylle med koselige bath bokstaver er på plass. 

Slik som bildet under var det før.Forbrennings toalettet  på plass med bruksanvisning. 

Det var godt å få bort mulltoan:-)Bruksanvisning for bruk av wc er rammet inn og hengt på veggen over wc. Jeg har også fått på plass toalettrull holder og papirholder til bruk i wc hengte jeg på den andre siden. Under ser dere et nærmere bilde av denne som ble innkjøpt i mai måned i København. Disse papirene ser ut som store kaffefilter man bruker i wc, før man gjør sitt fornødende. Som igjen faller ned i forbrenningsskålen ved å trampe lett på en pedal. Man starter forbrenningen ved å trykke på en knapp på wc. Deretter blir det til aske. Enkelt og greit og ingen vond lukt.


Beising av terrassen og husnummer er på plass. 
Terrassegulvet og trappen fikk jeg beiset med Butinox, farge nordisk tre, kjøpt i Norge.  Rekkverket vil etterhvert bli malt hvitt.

Jeg fikk kjøpt husnummer på xl bygg i Karlstad for halv pris. Det er lite med nr. på husene og hyttene i området, så nå har vi fått på plass dette. Vi skal prøve å få tid til å skifte panel på hovedhytta neste sommer og få malt. 

Høytrykk spyling av hellene på hytta.


Noen av hellene var rengjorte, men det var mange igjen. Jeg bestemte meg for å prøve meg på høytrykk spyling for første gang. Og det var artig å se resultatet, selv om jeg så ut som en jente som hadde hoppet i mange sølepytter når jeg var ferdig. Er det noe jeg liker godt så er det høytrykk spyling, grunnet det gode resultatet, men ikke at man blir så skitten av gjørme:-)


Før og etter spyling
Nå gjelder det bare å få bort noen røtter mellom hellene, og få det enda litt renere. Kanskje vi tar opp alle hellene etterhvert og legger en duk og ny sand, slik at det ikke vokser opp like fort igjen. Men det blir ikke første prioritet, for andre ting er viktigere. Som skraping av gjestestugan(har begynt) og maling som er bestilt. 


Planting av Clematis ved det døde treet. Det hadde vokst høye blomster og liljekonvall, med masse gress og ugress rundt treet og oppover berget. Jeg fjernet en del oppover berget og la på duk og plantet med Clematis. Denne håper vil slynge seg oppover treet etterhvert. Tilslutt la jeg på bark over duken. Treet er også pyntet med hvite søte telys lykter som blir tent på kvelden. Kveldsmys kaller man de i Sverige:-).  


De hvite trådene som dere ser på bildet er binding av partyteltet som vi har satt opp, for å ha materialer inni, og praktisk hvis det regner, noe vi har vært ganske heldige med. Dette skal vi få fjernet snart. Det skal bli godt:-).


Ny innkjøp av fire stoler.På søndag rakk jeg og reise og kjøpe fire stoler på salg, til hytta. Jeg fikk også kjøpt puter til disse til 99,-pr.stk, men de er ikke på stolene på bildet. Sverige har nemlig søndags åpne butikker:-).  
Kommunal badeplass ca 300 meter unna hytta. 

Det er ikke den største stranden, men fullt mulig å bruke. Her rydder kommunen unna siv og andre ting, så den holdes ved like. Da jeg tok turen ned på lørdag, så det slik ut her. 
Sikkerheten er på plass, som dere ser på bildet under. For meg ble det ingen bading, etter å ha kjent på vannet:-)
Med alle disse bildene avslutter jeg dette innlegget, og kommer tilbake med flere bilder senere, fra blant annet gjesterommet som også har blitt pusset opp. 

Ønsker alle mine lesere en flott uke videre. Til dere som har tatt ferie ønsker jeg dere en riktig god ferie. 

Klem fra Anne Line 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for den koselige kommentaren.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...